Slåbrock Trio

50 år med Slåbrock

2024 er året, hvor det efterhånden legendariske navn i dansk musik, Slåbrock, kan fejre 50 års fødselsdag. Dannet som hygge-band i januar 1974 – og med debut på scenen som opvarmning for selveste Sebastian i november samme år.

Resten er historie – i hvert fald for de fans, der trofast har lyttet til og moret sig over bandets festlige musik i mange stilarter og ikke mindst grundlæggeren Kjeld Torbjørns utallige, finurlige og satiriske tekster om stort og småt i det danske samfund.

– Og det er ikke kun oldinge på min alder, der følger os, siger den 77-årige Torbjørn, der ubeskedent kalder sig Danmarks ældste aktive rocksanger. 

– Vores stampublikum har sørget for god opdragelse af deres børn og børnebørn, så vi har den glæde at spille koncerter for flere generationer. Og det er SÅ fedt! Og så møder vi jo også ind imellem et yngre publikum, der ikke aner, hvem Slåbrock Band er. Det finder de så ud af – og opdager tit, at de alligevel kender et par af sangene.

I dag omfatter navnet Slåbrock to konstellationer: En akustisk trio – og et fem mands band med fuld power. Her er det altså bandudgaven, det drejer sig om.

Christian Søgaard Trio er: